Известие

Collapse
No announcement yet.

От време на време има проблем със съединителя!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От време на време има проблем със съединителя!?

Здравейте отново,
    Забелязвам следното нещо да ми се случва от време на време и поради невъзможността да открия друга тема с този проблем, реших да споделя с вас и да видим какво може да причинява неудобството. Проблемът е следния-от време на време, когато превключвам на скорост, при натиснат съединител, се чува характерното" хррррррррррр", като все едно че превключвам без съединител. На какво може да се дължи тва, като имате в предвид че го прави само понякога и на различни скорости? Другото, което искам да ви питам е защо като запаля колата и докато загрее, на километража не ми свети най-горната подсветка, а когато си загрее колата свети и тя? Лесно ли се отваря километража, за да стигна до лампичката без да счупя нещо, и да си я почистя или сменя, ако е започнала да заминава.
    Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
    Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

За лампичката:
    Опитай леко да почукаш на стъклото, при мен вече на 2 пъти,
    това ме спаси от разглобяване.
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Почукай, може някой да ти отвори . Смени ли маслото на скоростната кутия?
      Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

мога да ти кажа само че и при мене имаше такова нещо дьлго време ми се струваше че прави едно странно тропане и след известно време се прееба сьединитела но за твоя проблем отиди на сервиз по добре да ти кажат.
        Алфа Ромео 156 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от boian
          Почукай, може някой да ти отвори . Смени ли маслото на скоростната кутия?
          Смених само на двигателя. Тва с прее**ането на съединителя не ме кефи - ако се пре**е колко пари струва тая проблема да се реши!

Comment

Би било добре да смениш и него
            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian
              Би било добре да смениш и него
              Възможно ли е от него да не ми хваща съединителя понякога?

Comment

...Както колегата ти каза, смени първо маслото на ск.кутия - и тъй, итъй не си го сменял-маслото влияе на превключването...но и фактът, че се обажда, си е все пак сигнал за уморен съединител, или пък износен; Ако е износен - натовари я и я опъни на първа яко и се опитай да усетиш има ли признаци на боксуване-това е ако е износен и вече е загубил ход за притискане - ще ти покаже; но това прехъркване най прилича на уморена звездообразна пружина-тя работи на принципа на пуканката и ако бави обръщането си - това ти е диз-синхрона между нея и твойто превключване-та и хърррркане;

а за цени кво питаш - няма вечни части - земаш най-доброто, и после си кур-наз...ако си го пазиш все пак де....

...ако не ти се пази - питай DIABLO кво треве а праиш...
                156-2.4-JTD-99;
                156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Working...
                X